28/6/13

Έφτασαν οι ώρες. Οι ώρες εκείνες που περίμενα περισσότερο από κάθε τι. Σαν τότε που περίμενα τον παππού στο μπαλκόνι να μου φέρει παγωτό ή σοκολάτα. Και έτρεχα μέσα στον δρόμο πριν προλάβει να κατεβεί από την μηχανή του. Τον αγκάλιαζα έπαιρνα το γλυκό και γυρνούσα πίσω στο παιχνίδι με τα υπόλοιπα παιδιά. "Κοιτάξτε! Εγώ έχω κι εσείς όχι!" έλεγα. 
Τώρα όμως περιμένω περιμένω και δεν ξέρω τι θα δω μπροστά μου. Τώρα θα μπορούσαν εκείνα τα παιδιά να γυρίσουν πίσω και να μου πουν "Κοίτα Ηλέκτρα! Τώρα έχουμε εμείς!". Τώρα έχουν όλοι εκτός από μένα. Τώρα εγώ είμαι εκείνη που μυξοκλαίει και ζητάει πίσω αυτό που έχασε. "Το βρήκες το κόλπο τώρα, όταν δεν αντέχεις την πραγματικότητα βάζεις τα κλάματα και φεύγεις". Αλήθεια, αυτό έκανα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Δεν ήξερα καν τι έπρεπε να κάνω. Για την ακρίβεια ποτέ δε ήξερα. Ούτε τότε ούτε και τώρα. Ένα μεγάλο τοίχος παντού γύρω μου. Στη μέση εγώ και πάνω στον τοίχο γραμμένες λέξεις, ονόματα, αισθήματα, αναμνήσεις που κανείς δεν θα ήθελε να θυμάται. Τώρα όμως βρίσκεσαι μπροστά στην πόρτα του αδιέξοδου. Την ανοίγεις και φεύγεις ή γυρνάς πίσω ξανά... 

20/6/13

"Ένα παιδί χωρίς αξιώσεις, χωρίς τίποτα. Αυτό είσαι!". Γενικότερα ένα "χωρίς". Και το "τίποτα" πήγαινε κι ερχόταν κάθε μέρα στο μυαλό μου και μου τρυπούσε τις σκέψεις. Με ωθούσε να κάνω πράγματα που πραγματικά κανείς λογικός δεν θα τα έκανε. "Μα έχεις χάσει τα λογικά σου Ηλέκτρα, φταίνε οι παρέες που κάνεις και τα μαγαζιά που πηγαίνεις. Αυτά σε έκαναν όπως είσαι!". Ναι αυτά με έκαναν όπως είμαι αλλά τουλάχιστον εγώ έχω ακόμα λίγη αξιοπρέπεια πάνω μου. Σε αντίθεση με εσένα. Που πλέον για μένα τίποτα δεν σημαίνεις ούτε και σήμαινες τελικά. Και τα λόγια σου δεν με νοιάζουν. Με πονάνε, αλλά πλέον δεν τα πιστεύω. Των πραγμάτων ήσουν ανέκαθεν. Όχι των πράξεων και τον συναισθημάτων. Νόμιζες ότι με ένα δώρο ή με λεφτά θα είμαι με το μέρος σου για πάντα; Λυπάμαι για σένα, γιατί είσαι ένα αξιολύπητο και μικρό ανθρωπάκι. Και θα μου έκανες μεγάλη χάρη αν ξεκουμπιζόσουν για πάντα από την ζωή μου. Την ζωή μου, που εσύ ο ίδιος φρόντισες να καταστρέψεις. Και όχι μόνο την δική μου... όλων μας! 

About This Blog

About This Blog

  © Blogger template Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP